IMBCI Romania

   Modelul IMBCI de Îngrijire a binomului Mamă-Bebeluş promovează sănătatea şi confortul tuturor femeilor şi bebeluşilor în timpul sarcinii, naşterii şi alăptării, stabilind astfel un standard de top al excelenţei in domeniul îngrijirilor maternale.

  Prin procedura de acreditare a maternitatilor ca Spital Prieten al Nasterii de catre comisia IMBCI Romania, toţi cei implicaţi în acordarea de servicii maternale sunt formati conform Modelului IMBCI de Îngrijire a binomului Mamă-Bebeluş, asumandu-si in mod formal respectarea celor 10 Pasi IMBCI in practica lor profesionala.

Spital Prieten al Nasterii

16 -May -2021 - 07:55

Sumar - Cei 10 Pasi IMBCI

UN SUMAR AL CELOR 10 Pasi IMBCI


Un serviciu de îngrijire maternală a binomului Mamă-Bebeluş are norme de funcţionare scrise,implementate în educaţie şi practică, care solicită personalului medical:


PASUL 1 Să trateze fiecare femeie cu respect şi demnitate.

PASUL 2 Să aibă şi să aplice de rutină cunoştinţe şi abilităţi practice de moşire care îmbunătăţesc procesele fiziologice normale al naşterii şi al alăptării.

PASUL 3 Să informeze mama cu privire la beneficiile unui sprijin continuu în timpul travaliului şi al naşterii şi să-i susţină dreptul de a primi un astfel de sprijin din partea unor
persoane alese de ea.

PASUL 4 Să asigure sprijin şi metode de uşurare a durerii nemedicamentoase în timpul travaliului, explicând beneficiile acestora pentru o naştere normală.

PASUL 5 Să facă uz de practici bazate pe dovezi, care s-au arătat a fi benefice.

PASUL 6 Să evite proceduri şi manevre potenţial dăunătoare.

PASUL 7 Să implementeze măsuri care promovează sănătatea şi care previn îmbolnăvirea şi urgenţele.

PASUL 8 Să asigure accesul la un tratament de urgenţă calificat şi bazat pe dovezi.

PASUL 9 Să asigure o paletă completă de îngrijiri prin colaborare cu alte unităţi medicale, instituţii şi organizaţii relevante.

PASUL 10 Să se străduiască să pună în aplicare cei 10 paşi către o alăptare de success ai „Iniţiativei Spitalul - Prieten al Copilului” a OMS/UNICEF.


*Mama şi bebeluşul constituie o unitate integrală în timpul sarcinii, al naşterii şi al perioadei de nou-născut, care în acest document va fi desemnată prin sintagma Binom Mamă-Bebeluş.