IMBCI Romania

   Modelul IMBCI de Îngrijire a binomului Mamă-Bebeluş promovează sănătatea şi confortul tuturor femeilor şi bebeluşilor în timpul sarcinii, naşterii şi alăptării, stabilind astfel un standard de top al excelenţei in domeniul îngrijirilor maternale.

  Prin procedura de acreditare a maternitatilor ca Spital Prieten al Nasterii de catre comisia IMBCI Romania, toţi cei implicaţi în acordarea de servicii maternale sunt formati conform Modelului IMBCI de Îngrijire a binomului Mamă-Bebeluş, asumandu-si in mod formal respectarea celor 10 Pasi IMBCI in practica lor profesionala.

Spital Prieten al Nasterii

16 -May -2021 - 08:39

IMBCI in Romania

In Romania, IMBCO a fost reprezentata pana in 2011 de Amanda Perkins Deardorff, o tanara moasa din SUA. Amanda Perkins a intreprins studii ale paradigmei nasterii in Romania si a incercat sa creeze primul Centru de Nasteri din Romania prin initiativa Hagar Project Romania. A colaborat cu Irina Popescu, Presedintele Asociatiei pentru Nastere Naturala si Alaptare pentru a traduce documentul IMBCI despre Cei 10 Pasi pentru un Spital Prieten al Nasterii.

Din 2011, IMBCO a delegat doi noi reprezentanti ai sai in Romania: Ana Maita, Presedinte al Asociatiei Mame pentru Mame si Claudia Bider Heim, Moasa Independenta cu multiple competente in sanatatea mamei si bebelusului.

Reprezentantii IMBCI Romania au initiat procedura de evaluare si acreditare a maternitatilor publice si private din Romania ca Spital Prieten al Nasterii, cu ajutorul unei comisii de experti: 

Claudia Bider Heim - Expert in servicii medicale pentr sanatatea binomului Mama-Bebelus

Marina Otelea - Expert in preventie, politici de sanatate si management medical

Mihaela Sandu - Expert in comunicare & PR in domeniul medical.

Procedura de evaluare si acreditare poate fi initiata numai la solicitarea scrisa a institutiilor medicale iar inceperea evaluarii nu garanteaza obtinerea acreditarii. Mai mult, odata acordata acreditarea ca Spital Prieten al Nasterii este reinnoita semestrial pe baza evaluarii continue a serviciilor medicale de asistenta a binomului Mama-Bebelus in sarcina, la nastere si in perioada postnatala.