IMBCI Romania

   Modelul IMBCI de Îngrijire a binomului Mamă-Bebeluş promovează sănătatea şi confortul tuturor femeilor şi bebeluşilor în timpul sarcinii, naşterii şi alăptării, stabilind astfel un standard de top al excelenţei in domeniul îngrijirilor maternale.

  Prin procedura de acreditare a maternitatilor ca Spital Prieten al Nasterii de catre comisia IMBCI Romania, toţi cei implicaţi în acordarea de servicii maternale sunt formati conform Modelului IMBCI de Îngrijire a binomului Mamă-Bebeluş, asumandu-si in mod formal respectarea celor 10 Pasi IMBCI in practica lor profesionala.

Spital Prieten al Nasterii

16 -May -2021 - 08:21

Pasul 3

Cei 10 Paşi IMBCI au la bază concluziile celor mai bune dovezi disponibile cu privire la siguranţa şi eficienţa anumitor investigaţii, tratamente şi alte intervenţii pentru mame şi bebeluşi. „Siguranţa” înseamnă că îngrijirile sunt acordate prin metode bazate pe dovezi care diminuează riscul generat de erori şi de a face rău, metode care sprijină procesul fiziologic normal al travaliului şi al naşterii. „Eficienţă” înseamnă că îngrijirile acordate conferă beneficiile aşteptate şi că ele sunt potrivite nevoilor femeii însărcinate şi ale bebeluşului ei conform unor dovezi solide. Siguranţa şi eficienţa îngrijirilor binomului Mamă-Bebeluş conferă cele mai bune rezultate şi beneficii în ce priveşte sănătatea prin folosirea cât mai adecvată şi conservatoare a resurselor şi tehnologiei.

Serviciile optime de îngrijire maternală a binomului Mamă-Bebeluş au norme de funcţionare scrise, implementate în educaţie şi practică, care solicită personalului medical:

Pasul 3

Să informeze mama cu privire la beneficiile unui sprijin continuu în timpul travaliului şinaşterii şi să-i susţină dreptul de a primi un astfel de sprijin din partea unor persoane alese de ea, cum ar fi taţii, partenerii, membrii de familie, dulele* sau alte persoane. S-a dovedit că sprijinul continuu reduce nevoia de analgezie intrapartum, micşorează rata naşterilor prin cezariană şi creşte satisfacţia mamelor cu privire la experienţa naşterii.

 

* Dulele sunt însoţitori/însoţitoare pentru naştere pregătiţi/pregătite în acordarea unui sprijin continuu în travaliu, a căror îngrijire s-a arătat a creşte nivelul de satisfacţie cu privire la experienţa naşterii şi de a reduce utilizarea de către femei a analgeziei, a anesteziei şi a intervenţiilor, cum ar fi operaţiile cezariene şi extracţia cu ajutorul forcepsului sau a vacuumului.